Hemlig Miniträdgård Formas på Johanneberg

På Johanneberg vid Meijerbergsgatan har en kvinna tagit initiativet att under senaste tre åren kämpa för att få fram en gammal stig. Man kan se henne gå runt och fixa i ordning på soliga dagar. Bilden är ett smakprov på ett fantastiskt arbete hon gör för att framhäva bortglömda platser fyllda med fin och vacker… Read more »

Nu har du möjligheten att ha en egen närodling i Johanneberg

Stadsodling i Högsbotorp, Johannebergs möjlighet?

Jag har vart i kontakt med Johannebergs Odlarförening som har kämpat i ett tag för att kunna göra det möjligt för Johannebergs invånare att ha sin alldeles egna närodling. För några dagar sedan fick jag av Månica, som är i ledningen för föreningen, lite information som jag kunde lägga upp för de som är intresserade… Read more »

9 Lekplatser Tillagda för Johanneberg och närområdet

När man bor i en central stadsdel och har barn är det viktigt att veta vart barnen kan leka, det är inte alltid så lätt och självklart som man önskar att hitta dessa lekplatser. Därför har jag nu lagt till de 9 lekplatser som finns enligt goteborg.se på Johanneberg och närområdet. Antingen kan man på… Read more »

Miss Fajitas Lone Star Chili Oktober-erbjudande

Miss Fajitas Oktobererbjudande Fajitas Lone Star Chili

Var och käkade lunch på Miss Fajitas. Det är andra gången jag äter Lone Star Chili, som är oktober-erbjudandet. Riktigt gott och rekommenderar att passa på att smaka innan oktober är slut, bara några dagar kvar! :) En Fajitas som förklaras med texten ”Mustigt kryddstarkt långkok på fransyska med ljus lager och choklad”.

Johannebergs Nya Centrum

Illustration på Johannebergs nya centrum av White arkitekter

Efter många år verkar det äntligen har gått igenom. Nu verkar Johanneberg nya centrum bara vara några steg/år från verklighet. Japp, det gäller projektet uppe där Viktor Rydbergsgatan och Eklandagatan korsas, vid Willys. Där skall det byggas tre höghus, varav två stycken ska vara på nio våningar och det tredje på hela 17 våningar. Utav… Read more »

Lägenhet sökes att hyras, 2a eller större Max 9.000kr

Såg denna lappen på en busshållplats på Johanneberg och tänkte att vi ska försöka hjälpa de att hitta något :) dela detta till någon du tror är intresserad eller dela på Facebook. Två killar söker just nu lägenhet på Johanneberg eller annan central stadsdel. Mer om killarna och deras sökning kan läsas/ses på bilden. Deras… Read more »

Jungmarks Cykel & Sport stänger – framtidsprojekt tar över

  Igår under min lilla runda gick jag och hälsade på Filip på Industry Deco. En mycket passionerad och nischad ung kille. Men bredvid Industry Deco ligger Jungmarks Cykel & Sport, som nu verkar stänga ner. Så fram till förmodligen slutet av året har de total utförsäljning på cyklar, utrustning och cykelkläder. För den som behöver… Read more »

Promenad runt en liten del av Johanneberg

Nabils-Skrädderi-på-Johanneberg

Tog en liten promenad idag nära hållplatsen Bergsprängaregatan, gick ner för Gibraltargatan vid Antikvariat Pan till Nabils Skrädderi. Sen upp för Vidblicksgatan till Viktor Rydbergsgatan och tillbaka. På vägen besökte jag en del verksamheter, tog lite bilder och samlade information. Fascinerande hur många verksamheter som inte hade hemsidor, en del verksamheter kanske inte behöver hemsidor,… Read more »

Nya verksamheter dagligen

Varje dag läggs det upp nya verksamheter på hemsidan. Nu har vi över 30 st publicerade verksamheter. Förhoppningsvis får vi en ”komplett” sida inom närmaste månaden :) Sen är det bara att se till att hålla igång och uppdatera de händelser och events som sker i Johanneberg och närområdet.