Stadsodling i Högsbotorp, Johannebergs möjlighet?

Nu har du möjligheten att ha en egen närodling i Johanneberg

Jag har vart i kontakt med Johannebergs Odlarförening som har kämpat i ett tag för att kunna göra det möjligt för Johannebergs invånare att ha sin alldeles egna närodling. För några dagar sedan fick jag av Månica, som är i ledningen för föreningen, lite information som jag kunde lägga upp för de som är intresserade av att veta mer och engagera sig i denna fantastiska möjlighet. Här nedan är text skriven av Månica:

Johannebergs Odlarförening bildades i slutet av sommaren 2013 efter att ett antal eldsjälar nätverkat och använt djungeltelegrafen för att finna likasinnade att försöka genomföra stadsnära odling med.
Under hösten kommer odlingsområdet börja anläggas i Buråsparken: Grässvål dras av, området plogas upp, dränering läggs ner, gödsel läggs på. Tillgänglighetsanpassad grusyta 4 m x 35 m anläggs.
Till våren: Sargar sätts ut för att hägna in de enskilda lotterna, gräsgångar rullas ut, odlingslådor, redskapslådor, komposter sätts ut. Vattenledning dras och vattenposter placeras ut.

Föreningen arrenderar mark i Buråsparken av Parkförvaltningen, vilket innebär att det är tillåtet för allmänheten att strosa runt bland odlingarna, slå sig ner och njuta av en förhoppningsvis prunkande växtlighet. Vad som växer på odlingslotterna är däremot enskild medlems egendom.

Anläggningen är ett samarbete mellan Park o Naturförvaltningen och Fastighetskontoret Stadsnära odling.

Vi är försiktiga med att låta fler människor stå på kö för odlingslott, då anläggningen inte är färdig och vi inte kan garantera en odlingsplats till alla medlemmar.

Föreningen kontaktas på johannebergsodlarforening@gmail.com
Tycker du det behövs fler stadsodlingar i Johanneberg / Göteborg? Genom stadsnära odling kan du få råd och tips om hur du går till väga för att starta ytterligare en odling http://www.stadsnaraodling.se/

 

(Bild tagen från stadsnaraodling.se)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *